mandag den 2. november 2009

En rigtig appetitvækker

Hej allesammen!
Som lovet er der et indlæg på vej med rigelig dokumentation af mit seneste kulinariske eventyrstogt i New York. Men inden da vil jeg gerne rette jeres opmærksomhed mod nu'et. Dette kunne måske lyde lidt langhåret, hvis ikke I havde at gøre med en plante-fikseret madnørd. Jeg taler selvfølgelig om efterårets leverance af lækre, danske grøntsager. Jeg ELSKER efterår af denne grund alene, for ikke at tale om alt det andet gode ved disse mellem-mørke måneder, hvor bladene skifter farve, forbruget af varme drikke stiger og hyggen er i centrum.
I disse tider er det derfor også nærliggende at benytte sig af de gode råvarer, der er oppe i sæsonen: Spidskål, hvidkål, rødkål, rødbeder, pastinakker, sellerirod, persillerod og.......min personlige favorit.....GRØNKÅL!

Jeg vil tillade mig at løbe risikoen for at blive betragtet som en ener på dette område, da jeg ikke møder særligt mange mennesker, der deler min forkærlighed for denne grønne vitaminbombe. Jeg mistænker, at deres manglende entusiasme skyldes en velbegrundet usikkerhed i forhold til, hvad man stiller op med en pose fyldt med grønkål, så snart man har slæbt den med hjem fra supermarkedet eller helsekosten.
Frygt ej, for oplysning er mit største mål med denne blog. Jeg vil derfor dele min ikke-længere-så-hemmelige opskrift på grønkåls-salat.
Du skal bruge:

2-3 stilke med grønkål
1 hel avocado
1 spsk frisk citronsaft (eller et par sprøjt med den færdiglavede)
salt og peber (jeg bruger som regel cayenne peber)
5 blommetomater
et par hakke soltørrede tomater
1 stor hakket gulerod (eller skåret som man nu vil)

Tag grønkålsbladene af stilkene og smid stilkene ud. Hak bladene i små stykker og kom dem i en stor skål. Hæld citronsaft på, krydr med salt og peber. Åbn avocadoen og kom det i skålen med grønkålen. Det er på tide at få beskidte fingre nu. Bland det hele sammen i skålen med hænderne, og sørg for at der er avocado "mos" på hele grønkålen. Herefter tilsættes tomat, gulerod og et par hakkede soltørrede tomater. Denne ret er nok til 2 eller én sulten mig! :)


Slutresultatet ses her



Og her, i en bredere kontekst ;)


Nogle mennesker foretrækker at presse en lille fed hvidløg, blande den med citronsaft, lidt agavesirup og salt, og så "massere" grønkålen med det og en hel avocado. Hvis du stadig synes, at det smager "for grønt", anbefaler jeg at finhakke grønkålen så meget som muligt.

Skriv endelig en kommentar, hvis I prøver den! :)

4 kommentarer:

Karin sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud! Jeg elsker også grønkål, og spiser det gerne sammen med appelsin som salat.

Low Calorie Vegan Chef sagde ...

Hej Karin :)
Det lyder som en rigtig god idé, det vil jeg helt klart også prøve snart, især nu hvor klementin-sæsonen så småt er på vej i gang!

LasseNord sagde ...

Er vild med bloggen. ville ønske at der var flere indlæg! Jeg er meget interesseret i denne raw vegan stil, og ville lige høre dig om noget. Jeg har et mærkeligt forhold til mad, og sort på hvidt spiser jeg enten alt hvad jeg kan eller slet intet. alt efter mit humør eller hvad kroppen siger. derfor tænker jeg at det måske ville være nemmere for mig at holde styr på mit indtag hvis jeg havde nogle retningslinjer at holde mig til, og noget motiverende, så jeg ikke ender galt. Har du nogle tips til hvordan jeg kan styre min forfærdelige sult når den melder sig? og hvordan man bedst muligt starter ud som rå veganer, uden bare at gøre det i en kold tyrker?

Håber du vil svare på mit spørgsmål!

Low Calorie Vegan Chef sagde ...

Hej Sorteliv!
Tusind tak for din kommentar og spørgsmål. Det er en vigtig pointe, du rejser, og derfor har jeg besluttet at skrive et helt indlæg om det. Den kommer meget snart! ;)